Välj kartsajt: kyrkor

Hidinge kyrka

3.6 i "vägt snittbetyg" (4)

Hidinge kyrka är en kyrka som ligger i Knista församling i Lekeberg kommun.

Kommentera denna kyrka...
klicka på en stjärna!
Working...

Recensioner av denna kyrka:

Sortera efter: Relevans Datum Betyg

 • Betyg: 3Nuvarande nygotiska kyrka uppfördes 1865- 1869 efter ritningar av Carl Lundmark och Carl Wijnblad och ersatte Hidinge gamla kyrka som inte längre räckte till. Orgeln är byggd 1872 av Erik Adolf Setterquist. 1958 byggdes orgeln om. Altaruppsatsen i nygotisk stil är tillverkad 1915. Den nuvarande dopfunten av kalksten skänktes till kyrkan 1946. Kyrkan var vid mitt besök stängd.

  0 0 2015-08-06 kl. 17:11
 • Betyg: 4Nygotiska kyrkan uppfördes 1865-1869. Kyrkan är byggd av kalksten med polygonalt kor. I den höga och ljusa koret dominerar en Kristusbild. Skulpturen är utförd av en stenhuggare från Lanna.
  Skulpturen är utförd i Thorvaldsens anda, men någon direkt kopia är det alltså inte. Altaruppsatsen i nygotiskstil är tillverkad 1915.

  1 3 2013-11-30 kl. 09:59
 • Betyg: 4Rätt stora förändringar har skett vid renoveringen av kyrkan. De förut ljusgrå takstolarna har nu accentuerats i en mörkbrun ton.
  I koret står som tidigare den Kristusbild som ej är en kopia av Thorvaldsens utan ett verk av en stenhuggare i Lanna.
  Ny ljusbärare som påminner om en dopfunt, ett nytt processionskors gjort av Dorotej Forsner och i bakre delen har inretts barnrum och samlingsrum bl.a.
  I södra korsarmen är ett sidokapell inrett.
  Arkitekt har varit Leif Göthberg vid Arkitektur och Byggnadsvård AB.
  Kyrkan är nu ljus och trevlig och känns välkomnande.
  foto:Bertil Mattsson Tavlan vid dopplatsen I södra korsarmen finns ett mindre kapell Kororgel eller flygel välj själv Modern ljuskrona Glasmålning på orgelläktaren Ljusbärare i vapenhuset Hidinge nya kyrka från östsidan Hidinge nya kyrka 7 maj 2012 Kyrkan är öppen. Välkommen in! Eget foto Eget foto Eget foto Bakre delen av kyrkan har fått ett barnrum och ett samlingsrum

  1 0 2012-05-08 kl. 09:56
 • Betyg: 5En mycket vackert belägen kyrka, på kanten till de blå bergen.Hidinge, med dess båda kyrkor,gömmer gamla rötter, både på moder och faderssidan.Hoppas båda dessa kyrkor kan bevaras för eftervärlden, deras historier griper så helt i varandra.

  1 0 2009-03-04 kl. 14:44

Andra kyrkor i närheten:

De som gillar Hidinge kyrka gillar även:

   Askersunds kyrka
Askersund kommun
   Kristinehamns ky...
Kristinehamn kommun
   Älgarås kyrka
Töreboda kommun
   Torpa kyrka
Kungsör kommun
   Risinge Sankta M...
Finspång
   Mölltorps kyrka
Karlsborg kommun

Visa alla kyrkor nära...