Välj kartsajt: kyrkor

Sankta Birgittas kapell

3.4 i "vägt snittbetyg" (2)

S:ta Birgitta kapell är kyrkan som ligger på Skövdes största kyrkogård, och används främst till begravningar. Under åren har kapellet genomgått åtskilliga om- och tillbyggnader. Den senaste skedde 1997 då krematoriedelen moderniserades och byggdes ut.

Kommentera denna kyrka...
klicka på en stjärna!
Working...

Recensioner av denna kyrka:

Sortera efter: Relevans Datum Betyg

  • Betyg: 4Fridfull och vacker plats mitt i staden, den vida gräskyrkogården ser vacker ut även uppifrån Billingen Själva kapellet i tuktad kalksten och med skiffertak smälter fint in i omgivningen. inuti dominerar Alf Munthes vinröda altargobeläng.Sparsam utsmyckning  men altargobelängen av Alf Munthe är effektfull

    0 0 2014-06-14 kl. 11:18
  • Betyg: 3Sankta Birgittas kapell ligger mitt mellan två forntida gravar på S:ta Birgittas kyrkogård, en sexton hektar stor gräskyrkogård nedanför Billingens östsida. Kyrkogården, som togs i bruk 1949 är Skövdes största, och i kapellet sker de flesta av begravningsgudstjänsterna i staden. Planeringen av kapellet inleddes 1937 av Gunnar Asplund. Kapellet invigdes 1962. Det är byggt i kalksten med skiffertak.  Billingens sluttning.  Kapellet i vinterskrud.

    0 0 2011-12-28 kl. 14:52