Välj kartsajt: kyrkor

Allhelgonakyrkan

4.0 i snittbetyg (12)

Allhelgonakyrkan är en kyrka som ligger i Katarina församling i Stockholm kommun.

Kommentera denna kyrka...
klicka på en stjärna!
Working...

Recensioner av denna kyrka (sid 2):

Sortera efter: Relevans Datum Betyg

 • Betyg: 31917 började Allhelgonakyrkan att byggas i Helgalunden. Kyrkan ritatdes av arkitekt Joel Norborg och den skulle byggas i trä och var tänkt att stå i ett tiotal år för att sedan monteras ned och ersättas av en permanent stenkyrka. 28 april 1918 invigdes kyrkan av ärkebiskop Nathan Söderblom som också gav kyrkan dess namn. 1972 överlämnade Allhelgonakyrkans vänner kyrkan till Katarina församling.
  Byggnaden, en brun träkyrka. Långhuset har en korutbyggnad på den södra sidan samt ett kvadratiskt torn klätt med koppar krönt av ett kors.
  Orgeln är från 1975 och har fyra stämmor Väggar och tak är målade av Filip Månsson som även ritat korfönstret med olika symboler Altartavlan är en triptyk av Erik Abrahamson från 1960 föreställande den uppståndne Kristus

  2 1 2009-02-09 kl. 11:30
 • Betyg: 4Allhelgonakyrkan är inte som andra kyrkor. Här är det lite mer fokus på mänskliga möten och lite mindre fokus på möten med högre makter. Tills nyligen var Olle Carlsson präst i kyrkan - den enda präst som lyckats fylla kyrkan söndag efter söndag. Jag gillar att det är mycket musik (med en del rockstars) på gudstjänsterna, ibland är Gardell där och håller predikningarna och kyrkan har även en massa ´icke-kyrkliga´ aktiviteter som meditationer och t o m yoga har jag för mig!

  5 1 2008-11-27 kl. 19:29