Välj kartsajt: kyrkor

Sankt Eriks kapell

3.0 i "vägt snittbetyg" (2)

S:t Eriks kapell är en kyrka som ligger i Kungsholms församling i Stockholm kommun. Kapellet uppfördes ursprungligen som begravningskapell i anslutning till S:t Eriks sjukhus. Då det 1971 skulle rivas, övertogs det istället av Kungsholms församling som lät restaurera byggnaden för att använda som stadsdelskyrka. Kyrkan flyttades 1994 några hundra meter för att ingå i det nya bostadsområdet.

Kommentera denna kyrka...
klicka på en stjärna!
Working...

Recensioner av denna kyrka:

Sortera efter: Relevans Datum Betyg

 • Betyg: 3Sankt Eriks kapell invigdes 1913, arkitekten var A P Selling. Kapellet är mycket litet, uppfört med en stomme av tegel. Det har en rektangulär planform med en absidformad utbyggnad mot nordväst. Koret, som ligger två trappsteg högre än långhuset, är välvt. Det fristående altaret består av en tunn skifferhäll. Över altaret hänger en abstrakt meditationstavla i olika blå färger av Harriet Ebeling. Kvällsmässa i S:t Eriks kapell, söndagskvällar kl 18.00. Enkel ordning utan agenda. Altaret en handhuggen häll av norsk skiffer. Altartavlan av Harriet Ebeling. Kapellet från altaret. Orgeln Åkerman & Lund Knivsta 1976 4 stämmor. Dopfunten. I kapellet finns några ikoner den bulgariska-ortodoxa församlingen gästar ofta kapellet.

  0 0 2011-10-04 kl. 16:20
 • Betyg: 3En liten oas mitt i sta´n. Här var jag på en konsert för några år sedan. Ingen direkt minnesbild av interiören, skall försöka komma in där igen.

  1 0 2009-03-24 kl. 20:42