Välj kartsajt: kyrkor

S:ta Birgitta kyrka

3.8 i snittbetyg (5)

S:ta Birgitta kyrka är en kyrka som ligger i Västerleds församling i Stockholm kommun. Kyrkan invigdes 1962. Arkitekt: Rolf Bergh. Altare i Ekebergsmarmor av Knut Erik Lindberg. Glasfönster av Uno Lindberg och Tore Bergh.

Kommentera denna kyrka...
klicka på en stjärna!
Working...

Recensioner av denna kyrka:

Sortera efter: Relevans Datum Betyg

 • Betyg: 4Är det en moské? Nej då, det är Rolf Bergh som svävat ut och gjort något annat än sina vandringskyrkor. Ganska lyckat, faktiskt.Altaret av Ekebergsmarmor är skulpterat av Knut Erik Lindberg och de fem glasmålningarna i koret är komponerade av Uno Lindberg. Glasmålningen över huvudentrén är Tore Berghs verk. Alltså har här två brödrapar varit verksamma! Modern och fin kyrka.eget foto eget foto Altaret med reliefer utfört av bildhuggaren Knut Erik Lindberg Dopfunt komponerad och huggen av konstnären Ewy Palm Tore Bergh bror till Rolf har gjort det runda fönstret Glasmålningarna är gjorda av Uno Lindberg bror till Knut Erik Lindberg

  0 0 2015-10-29 kl. 15:06
 • Betyg: 3S:ta Birgitta kyrka syns vida omkring p.g.a. det 39 meter höga klocktornet med det stålgrå korset. Kyrkan invigdes 1962. Bronsskulpturen av Den heliga Birgitta , höger om entren, lyfter sin högra hand som hon hälsar på besökarna. Altaret är fristående och den gyllene kronan över altaret är en Birgittasymbol -- Kristi fem sårmärken Glasmålningarna i lysande rött och blått finns på korväggen.

  1 2 2012-08-24 kl. 07:03
 • Betyg: 4Om församlingsgrannen S:t Ansgar är anspråkslös så är den ett år tidigare invigda S:ta Birgitta storslagen med sitt oväntat vida rum med generöst ljusflöde trots att inga fönster finns i synhöjd. Rolf Bergh är mest känd för sina studiokyrkor men här har han lyckats väl i det lite större formatet.

  0 0 2012-08-21 kl. 21:00
 • Betyg: 3Intressant arkitektur som ger en god akustik. Med sin storlek skapar den dock inte samma typ av närvaro som man får i de smalare kyrkorna av mer traditionellt slag.

  0 0 2011-03-07 kl. 22:07
 • Betyg: 5Spännande modern kyrkoarkitektur från efterkrigstiden. Rolf Bergh har skapat några mycket otraditionella intressanta kyrkor och denna hör till det finaste av svenska efterkrigstidskyrkor. Väl värd ett besök.

  1 0 2009-06-13 kl. 07:47

Andra kyrkor i närheten:

De som gillar S:ta Birgitta kyrka gillar även:

   Uppenbarelsekyrkan
Nacka kommun
   Härkeberga kyrka
Härkeberga, Enköping kommun
   Ljusnarsbergs ky...
Ljusnarsberg kommun
   Trönö gamla kyrk...
Söderhamn
   Granhults kyrka
Nottebäck
   Haparanda kyrka
Haparanda

Visa alla kyrkor nära...