Välj kartsajt: kyrkor

Duvbo kyrka

3.6 i "vägt snittbetyg" (4)

Duvbo kyrka är en kyrka som ligger i Sundbybergs församling i Sundbyberg kommun. Den är från 1904 och är ritad av Davis Jansson. Kyrkan renoverades 1955, och då installerades även den nya orgeln från Åkerman & Lund, som numera har 15 stämmor. Altarväggens krucifix är skapad av C S Dyfverman, och José Samsons glasmålningar från 1966 föreställer: Jul, Påsk och Pingst. Kyrktomten blev inte färdig förrän 1943.

Kommentera denna kyrka...
klicka på en stjärna!
Working...

Recensioner av denna kyrka:

Sortera efter: Relevans Datum Betyg

 • Betyg: 4En välvårdad fasad av gulbeige slätputs. Fina listdragningar.
  Det röda plåttaket något rostangripen på norrsidan

  0 1 2019-01-02 kl. 10:41
 • Betyg: 4Duvbo kyrka invigdes 1904 i nygotisk stil . Rotemannen Carl Alm ,som bodde i villasamhället,samlade in pengar till ett kyrkbygge . Fina valv- och väggmålningar från 1955 : den barmhärtige samariten och Kristi dop.På korväggen sitter ett stort krucifix från skulptören Carl Johan Dyfvermans sterbhus.

  2 3 2012-08-25 kl. 07:14
 • Betyg: 3Orgelns höjd och utförande har anpassats till det stora rundfönstret i väster. Orgeln är byggd av Åkerman & Lund 1955 och hade ursprungligen tolv stämmor, men har senare utvidgats med ytterligare tre stämmor.

  0 0 2010-05-04 kl. 20:14
 • Betyg: 4Kyrkan invigdes första advent 1904. Den har öppen takstol vilket ger en känsla av rymd. I koret tre glasmålningar, varav ett rosettfönster med Guds allseende öga. De båda andra har en väldigt vacker lyster i det ornamentala mönstret.
  Erik Stenholm har utfört målningarna i koret, José Samson har gjort de tre glasmålningarna under läktaren.
  Dopfunten i vit marmror är huggen av Bengt Härdelin som också skapade den silverduva som Duvbos kyrkkrets skänkte till 100-årsjubiléet och som vid dop ska sväva över dopfunten.
  Duvbo kyrka i nov.2009 Den äldre dopfunten av trä tillverkad av församlingsbor då kyrkan byggdes Så syns duvan bättre över den ovala dopfunten Silverduvan hängs upp vid dop Målningar av Erik Stenholm i koret En egen liten altartavla i barnens hörna Erik Stenholms kormålning ´Kristi dop´. Foto:Bertil Mattsson Målning på korväggen Det allseende ögat i det centrala korfönstret José Samsons glasmålningar:Jesu födelse Uppståndelsen och Pingstundret

  0 0 2009-12-01 kl. 22:23

Andra kyrkor i närheten:

De som gillar Duvbo kyrka gillar även:

   Täby kyrka
Täby kommun
   Hilleshögs kyrka
Ekerö kommun
   S:ta Ragnhilds k...
Södertälje kommun
   Yttergrans kyrka
Håbo kommun
   Bälinge kyrka
Nyköping kommun
   Tensta kyrka
Uppsala kommun

Visa alla kyrkor nära...