Välj kartsajt: kyrkor

Hovmantorps kyrka

3.6 i "vägt snittbetyg" (3)

Hovmantorps kyrka är en kyrka som ligger i Hovmantorps församling i Lessebo kommun.

Kommentera denna kyrka...
klicka på en stjärna!
Working...

Recensioner av denna kyrka:

Sortera efter: Relevans Datum Betyg

 • Betyg: 4Här finns också en utsökt modell av den gamla kyrkan med klockstapel. Det allra vackraste i mina ögon var den gamla predikstolen i rokoko från 1700-talet i ursprungligt skick och då framför allt baldakinen! Sven Nilsson Morin har gjort den.

  Håller med Carl-Johan om att det finns en del ovanliga och roliga detaljer, se bilder.Heder åt den fina hemsidan! Så ska det se ut!
  Glaslöv får dopbarnen här. Trevligt. En putto med blommor Sedvanlig predikstol Renovering pågick. Orgelns fasad ritad av Johan Fredrik Åbom från 1845 Sannolikt ett överstycke till en gammal altartavla Vilken min! Det bästa! En predikstol i rokoko från 1700-talet helt ursprungligt skick Baldakinen är helt bedårande! Dopträdet i sin helhet Dopfunt från 1939 ..menniska fölg hennes lofvärda eftersyn... Minne över Maria Christina Rudebeck som födde 19 barn varav 13 överlevde henne Två tavlor i djuprelief föreställande apostlarna Paulus t.v och Petrus t.h Hovmantorps kyrka 28 augusti 2014. Stor och vacker kyrkogård eget foto Hovmantorps kyrka 28 augusti 2014 I vapenhuset Träskulptur från gamla kyrkan I vapenhuset

  0 0 2014-09-12 kl. 21:35
 • Betyg: 4En av få korskyrkor i Småland, är byggd av reveterat trä och invigd år 1847. Hovmantorps kyrka är både klassisk och provinsiell på samma gång. Det inre går i grå toner - men är i allt prydligt och har en del ovanliga och roliga detaljer, såsom minnestavlan över nittonbarnsmodern som finns i norra korsarmen.Juni 2011. Interiör. Rokokopredikstol i södra korsarmen. Triumfkrucifix. Epitafium över nittonbarnsmor.

  1 0 2011-06-02 kl. 19:48
 • Betyg: 3Den stolta kyrkan fordrar engagemang av dess medlemmar.Kyrkan med skeppen.

  0 0 2010-02-10 kl. 17:15

Andra kyrkor i närheten:

De som gillar Hovmantorps kyrka gillar även:

   Hemmesjö gamla k...
Växjö kommun
   Jäts gamla kyrka
Växjö kommun
   Vederslövs gamla...
Växjö kommun
   Granhults kyrka
Nottebäck
   Urshults kyrka
Tingsryd kommun

Visa alla kyrkor nära...