Välj kartsajt: kyrkor

Edane kapell

3.1 i snittbetyg (5)

Edane kapell är en kyrka som ligger i Brunskogs församling i Arvika kommun. Kapellet byggdes åren 1929-30 efter ritning av byggmästaren J. G. Andersson med komminister Martin Martling som drivande kraft. Byggnaden är uppfört av reveterat timmer. I november 1928 konstituerades Edane kyrkliga byggnadsförening och stommen till kapellet blev ett timmerhus från Åstenäs som var en gåva från Borgviks bruk. Altaruppsatsen är snidad av Johannes Berggren och altartavlan en kopia av Carl Blochs Christus Consolator.

Kommentera denna kyrka...
klicka på en stjärna!
Working...

Recensioner av denna kyrka:

Sortera efter: Relevans Datum Betyg

 • Betyg: 3Edane kapell togs ur bruk förra söndagen vid en gudstjänst. Från kyrkan medverkade Lena Skoting, Mattias Kareliusson och Karin Jansson, ca 100 personer deltog. De nya ägarna till kapellet välkomnades. Enligt en notis i Kyrkans tidning nr 18, 2018.

  0 0 2018-06-24 kl. 09:34
 • Betyg: 5Det finaste jag sett.Hoppas den som köpt det inte renoverar sönder det utan behåller själen i denna byggnad

  0 1 2017-05-15 kl. 16:00
 • Betyg: 5Detta kapell var föremålet för mitt och min exfrus bröllop, det var precis rätt för oss, då vi var ca 50 personer, vilket gjorde att detta lilla kapell blev lagomt befolkat.;)
  Det som var det mest lyckade med alltsammans var att gästerna trodde sig vara bjudna på min exfrus 30 års kalas. Vi anordnade en tipspromenad som startade vid Thorsborg en före detta IOGT-NTO lokal, några hundratals meter därifrån och som avslutades på kapellets entredörr. Många underliga miner möttes oss när kapellets dörrar öppnades.

  1 0 2013-10-02 kl. 05:34
 • Betyg: 2Vill man hitta detta kapell bör man nästan vara utrustad med GPS. Jag använde bilkartan och såg var det skulle ligga, men den enda skylten som fanns doldes bakom en bil som stod på den lilla smala vägen (som nästan regnat bort), så vid andra vändan lyckades vi tråckla oss upp till det sällan besökta kapellet.
  Kan inte säga att det står högt på listan för nytt besök.......
  Edane kapell 7 augusti 2011 Det verkar inte som om det kommer folk hit så ofta... Hoppas texten går att läsa...

  0 0 2011-09-19 kl. 11:12
 • Betyg: 4Kapellet ligger på en ganska undanskymd plats i Edane samhälle och är väl bevarat från byggnadstiden. Det förefaller som några större förändringar aldrig vidtagits utan färgsättning och dekorationer framstår som de var vid kapellets invigning 1929. Idag är kapellets framtid osäker genom att avståndet till Brunskogs kyrka inte längre är så avskräckande.Exteriör juni 2011. Interiör mot väster. Dopfunt. Altaret. Interiör. Lilla salen. Kapellet från nordväst.

  1 0 2011-06-25 kl. 19:49

Andra kyrkor i närheten:

De som gillar Edane kapell gillar även:

   Trefaldighetskyr...
Arvika kommun
   Glava kyrka
Arvika kommun
   Gunnarskogs kyrka
Arvika kommun
   Borgviks kyrka
Grums kommun
   Gräsmarks kyrka
Sunne kommun
   Kila kyrka
Säffle kommun

Visa alla kyrkor nära...