Välj kartsajt: kyrkor

Bolidens kyrka

3.6 i snittbetyg (5)

Bolidens kyrka är en kyrka som ligger i Jörn-Bolidens församling i Skellefteå kommun.

Kommentera denna kyrka...
klicka på en stjärna!
Working...

Recensioner av denna kyrka:

Sortera efter: Relevans Datum Betyg

 • Betyg: 5Bolidens kyrka ser rätt alldaglig ut på utsidan och som sångare förväntar en sig inte mer än så av akustiken. Ack, vad en kan luras av ett första intryck!

  Klangen i kyrkorummet är rund, mjuk och klar. Efterklangen är förvånansvärt lång, egentligen förväntad först från en betydligt större och längre stenkyrka. Det är lättsjunget och inbjuder verkligen till styrka och volym. Och kyrkan klarar betydligt mer än en kan tro.

  På grund av efterklangen kan texten bli något grötig i längre fraser, men ljudet är ändå mycket vackert. Det är litet som att sjunga inuti en bronsklocka.

  0 0 2017-11-10 kl. 13:12
 • Betyg: 3Vacker klockstapel som passar ett gammalt gruvsamhälle. Boliden är ju grunden till Skellefteå kommuns tillväxt och fortsatt expansion. Tråkigt nog är akustiken en av de sämsta jag hört. Arkitekten hade inte någon ljudteknisk kunskap. Man kan likna kyrkans design som en liten och en större kub ställa vid varandra.

  0 0 2014-08-24 kl. 20:09
 • Betyg: 3Stort och ljust kyrkorum som kan ge ett ödsligt intryck men samtidigt ger plats för stillhet för den lilla människan mitt i det stora som påminner oss om heligheten. Klockstapeln har stilen av en gruvlave som passar bra i ett gruvsamhälle.

  2 0 2009-07-25 kl. 13:12
 • Betyg: 4Interiören är modernistisk med brutalt fyrkantigt kor, Till det yttre har den vitkalkade kyrkan med dithörande klockstapel drag av äldre medeltida kyrkor av den vanliga svenska typen. En ovanlig Celsing-kyrka men mycket sevärd i alla fall.

  2 0 2009-06-09 kl. 20:05
 • Betyg: 3Peter Celsing är arkitekt till denna moderna kyrka med drag lånade från äldre tider.Lugn och stilren interiör, enkel och sparsmakad. Kormålningen är utförd av Pär Andersson.vykort från kyrkan vykort från kyrkan

  2 0 2009-01-01 kl. 23:01

Andra kyrkor i närheten:

De som gillar Bolidens kyrka gillar även:

   Kiruna kyrka
Kiruna kommun
   Norsjö kyrka
Norsjö kommun
   Överluleå kyrka
Boden kommun
   Morjärvs kyrka
Kalix kommun
   Haparanda kyrka
Haparanda
   Stuguns gamla ky...
Ragunda kommun

Visa alla kyrkor nära...