Välj kartsajt: kyrkor

Landalakapellet

3.3 i "vägt snittbetyg" (2)

Landalakapellet är en kyrka som ligger i Göteborgs Johannebergs församling i Göteborg kommun. Den byggdes 1885 efter ritningar av Carl Möller. Den var tänkt som ett annex till domkyrkan, men när Vasa församling bildades blev den församlingskyrka där och den blev 1929 även församlingskyrka i Johanneberg. Från början låg kapellet strax norr om Kapellplatsen, men flyttades 1919 till sin nuvarande plats. Den kläddes då också med liggande panel utvändigt. 1960 höll kapellet på att stryka med vid en brand, men det var bara kyrktornet som blev förstört. Detta byggdes upp på nytt och kyrkan åter-invigdes 1962. Då hade även utrymmet under läktaren byggts om till församlingssal.

Kommentera denna kyrka...
klicka på en stjärna!
Working...

Recensioner av denna kyrka:

Sortera efter: Relevans Datum Betyg

  • Betyg: 5Men varför ska den här kyrkan säljas till en grupp kristna som väljer att renovera om all interiör inklusive ta bort det vackra korset?! Att ta bort och göra om allt i detta vackra kapell? Varför tillåts det?
    Om någon ska använda det och köpa det får man väl lova att vara aktsam med förändringar tycker jag.

    2 6 2017-01-15 kl. 12:18
  • Betyg: 3Inredningen är mycket enkel men med vackra glasmosaikfönster signerade Mats Larsson. Altartavlan är tillverkad av emaljerad kopparplåt i form av ett kors. Detta ersatte den tidigare Kristus-figuren (Thorvarldsen). En liten ´mysig´ kyrka som ligger hårt inklämd mellan höghusen med bara några meter till Aschebergs-gatan.Enkelt med vackra fönster och altartavla. Eget foto. Den svårfotograferade exteriören. Eget foto.

    5 0 2012-09-12 kl. 08:52