Välj kartsajt: kyrkor

Karesuando kyrka

3.1 i "vägt snittbetyg" (3)

Karesuando kyrka är en kyrka som ligger i Karesuando församling i Kiruna kommun.

Kommentera denna kyrka...
klicka på en stjärna!
Working...

Recensioner av denna kyrka:

Sortera efter: Relevans Datum Betyg

 • Betyg: 5Kyrkan är vackert belägen på en höjd vid Muonioälven ,med en vacker såväl exteriör som interiör och med en altartavla av kände konstnären Bror Hjorth.
  Gamla kyrkogården med sin likbod, där kistorna tillfälligt ställdes in,efter att ha transporterats till kyrkogården via älven, som förr var en viktig transportväg,är väl värd ett besök när ni kommer till Karesuando.

  0 0 2019-11-25 kl. 16:49
 • Betyg: 3År 1905 revs den gamla kyrkan och samma år invigdes den nuvarande kyrkan. Arkitekt var G. Lindgren. Den är byggd av timmer på hög stenfot. Två nya kyrkklockor anskaffades och inredningen blev i allt väsentligt ny. Då fick man bl.a. även en kamin för uppvärmning av kyrkan.
  Kyrkan restaurerades år 1953-54, då den fick sitt nuvarande utseende. Utsidan är oförändrad. Grunden har förstärkts, nya fönster har öppnats, en ny sakristia byggts och ovanför den har ett rum för barn- och ungdomsverksamhet inretts.
  utsidan utsidan insidan Bror Hjort Från Finska sidan

  2 0 2011-09-27 kl. 22:15
 • Betyg: 3Vår nordligaste kyrka. Stram enkelhet och en altarskulptur av Bror Hjort. Skulpturen föreställer Lars Levi Laestadius, Åsele-Maria och Juhani Raattamaa vid foten av Jesu kors.

  2 0 2008-12-22 kl. 23:12