Välj kartsajt: kyrkor

Mössebergs kyrka

3.5 i "vägt snittbetyg" (3)

Mössebergs kyrka är en kyrka som ligger i Mössebergs församling i Falköping kommun. Mössebergs kyrka byggdes och invigdes 1960. Den är ritad av arkitekt Anders Ekman som skapat en vacker kyrka med gotisk lyftning. 1989 genomgick kyrkan en genomgripande renovering.

Kommentera denna kyrka...
klicka på en stjärna!
Working...

Recensioner av denna kyrka:

Sortera efter: Relevans Datum Betyg

  • Betyg: 3En fin på utsidan. Jag var här idag och kyrkan var låst.Ingången Mössebergs kyrka Mössebergs kyrka

    0 0 2022-09-24 kl. 13:16
  • Betyg: 4Jag brukar föredra äldre kyrkor (Mössebergs kyrka byggdes 1960), men i det här fallet måste jag erkänna att kyrkan har en avskalad estetik som jag uppskattar. Det var säkert inte arkitektens mening, men kombinationen av vitt, mörka trätoner och rena linjer ger en känsla som för mina tankar till Japan. Det är vilsamt att se, samtidigt som väggarnas skulpturer bryter av och väcker intresse. De korsformade glasfönstren ovanför läktaren är vackra i all sin enkelhet.

    0 0 2022-06-05 kl. 08:31
  • Betyg: 4Här är en kyrka för alla! I nedre plan finns församlingsvåning med lokaler anpassade för många olika grupper och aktiviteter. Här har barnen det väldigt roligt, ungdomarna har ett eget krypin och stor samlingsrum där man kan ha fest efter dop eller bröllop t.ex.
    Själva kyrkorummet känns lugnt och inbjudande med flera effektfulla detaljer. Glaskorset som glimmar vid solbelysning i koret är utfört av kyrkvärden Are Lundin.
    Dessutom har man en dedikerad vaktmästare som verkligen ställer upp då man vill titta in i kyrkan. Tack Marianne, du är guld värd!
    I nedre plan församlingslokaler Ungdomarnas krypin Mycket effektfullt! Glaskorset av Are Lundin omgärdas av skulpturen ´Kristi återkomst´ av Harry W. Svensson  Fägre Utsmyckning av Eva Spångberg Modern dopfunt Eget foto Upplyst korvägg Foto:Bertil Mattsson Mössebergs kyrka i oktober 2010

    0 0 2010-10-25 kl. 18:26