Välj kartsajt: kyrkor

Korsberga kyrka

3.8 i snittbetyg (5)

Korsberga kyrka är en kyrka som ligger i Korsberga församling i Vetlanda kommun.

Kommentera denna kyrka...
klicka på en stjärna!
Working...

Recensioner av denna kyrka:

Sortera efter: Relevans Datum Betyg

 • Betyg: 4Det här är en trevlig Tegnérkyrka, på initiativ av biskopen men invigd på 1850-talet. Det gör att lanterninen fått en lite ´modernare´ utformning. Prydligt och vackert och intressant med ´Korsberga-stenen´, som inte heller jag missade.

  0 0 2014-05-04 kl. 19:58
 • Betyg: 4Korsberga kyrka har ett synnerligen ståtligt torn som syns vida omkring och dominerar samhällsbilden. I torkammaren förvaras inven-tarier från gamla kyrkan bl.a. den gamla predik-stolen dvs Torben Rödings. Barbro Thörn har helt rätt. Predikstolen i kyrkorummet är inte Rödings verk utan en tidstypisk enkel 1800-tals produkt. Intressant är interiören med de grekiskt inspirerade kollonerna i koret.

  0 0 2011-09-28 kl. 15:35
 • Betyg: 4Kyrkan återinvigdes 1982 står det i häftet om Korsberga. Både där och i boken ´Våra kyrkor´ står det att predikstolen är från 1705 och gjord av Torben Röding! Det kan ju inte stämma med den predikstol som nu finns i kyrkan, den måste vara yngre. I övrigt är det en lugn och fin interiör av lite modernare snitt. Den fina orgel är byggd av Johannes Magnusson, en självlärd man i trakten.
  Naturligtvis letade vi upp den nedsänkta stenen med korset, tack för tipset!
  Korsbergas historia i korthet Lillkyrka/andaktsrum under läktaren Eget foto Orgeln som byggdes av Johannes Magnusson Nässja i Lemnhult en självlärd man. En av Korsbergas änglar Eget foto Eget foto Eget foto I koromgången/sakristian finns både golvur och änglar. Eget foto Eget foto

  0 0 2009-11-05 kl. 20:38
 • Betyg: 4Min barndoms kyrka. Återvänder till Korsberga och kyrkan några gånger per år.Korsberga kyrka 2009

  0 0 2009-09-07 kl. 23:17
 • Betyg: 4Högt belägen ligger den pampiga kyrkan som har anor från medeltiden. Koret är underbart vackert i sin enkelhet, bänkarna är bekväma och kyrkorummet flödar över av ljus och rymd. Ta en tur runt kyrkogården och leta reda på stenen (nedsänkt i backen) med de ristade korsen som givit samhället sitt namn. Min gissning är att det är en gammal altarsten, vad tror ni?

  2 0 2009-01-27 kl. 12:57

Andra kyrkor i närheten:

De som gillar Korsberga kyrka gillar även:

   Näshults kyrka
Vetlanda kommun
   Granhults kyrka
Nottebäck
   Urshults kyrka
Tingsryd kommun
   Bäckseda kyrka
Vetlanda kommun
   Vetlanda kyrka
Vetlanda kommun
   Näsby kyrka
Vetlanda kommun

Visa alla kyrkor nära...