Välj kartsajt: kyrkor

Burträsks kyrka

3.5 i "vägt snittbetyg" (3)

Burträsks kyrka är en kyrka som ligger i Burträsks församling i Skellefteå kommun.

Kommentera denna kyrka...
klicka på en stjärna!
Working...

Recensioner av denna kyrka:

Sortera efter: Relevans Datum Betyg

  • Betyg: 3Kyrkans huvudorgeln är tillverkad av orgelbyggaren Olof Hammarberg i Göteborg och ansågs ”stå på toppen av vad svenskt orgelbyggeri kan prestera” när den invigdes 1951. Senare installerades även en kororgel.

    0 0 2010-05-04 kl. 19:59
  • Betyg: 4Altarfresken utförd av finländske konstnären Lennart Segerstråle. Kyrkan torn liknar en rymdraket men man har en hänförande utsikt därifrån. En extra stjärna för prästen som på midsommaraftonens kväll gick hem och hämtade nyckeln för att vi skulle få gå upp i sagda torn! Han var dessutom kunnig och berättade massor om många kyrkor.eget foto Inifrån brudkammaren Trevlig vävnad eget foto Fin trärelief ovanför dopfunten eget foto Vackra valv men fula ljuskronor

    1 0 2009-06-29 kl. 20:25
  • Betyg: 4Kyrkan är ritad av Bengt Romare och invigd 1949 och en av de sista stora monumentala kyrkorna med återblickande inslag. Invändigt är kyrkan smyckad med stora stjärnvalv i tegel och delvis vitkalkade som i äldre medeltida kyrkor. Kyrkorummet är stort och rymligt då kyrkan är byggd som korskyrka. Kan Romare ha inspirerats av L I Wahlman vad gäller tornspiran? Romare skrev nämligen en bok om Wahlman och Wahlman var en storhet bl a till följd av Engelbrektskyrkan i Stockholm.

    0 0 2009-06-09 kl. 17:33

Andra kyrkor i närheten:

De som gillar Burträsks kyrka gillar även:

   Morjärvs kyrka
Kalix kommun
   Haparanda kyrka
Haparanda
   Norderö kyrka
Östersund kommun
   Kiruna kyrka
Kiruna kommun
   Järvsö kyrka
Ljusdal kommun

Visa alla kyrkor nära...