Välj kartsajt: kyrkor

Skärkinds gamla kyrka

3.4 i "vägt snittbetyg" (2)

Skärkinds gamla kyrka är belägen i Norrköpings Borgs församling, Norrköpings kommun och Linköpings stift. Det är bara koret som finns kvar från den gamla kyrkan som idag används för begravningar men också som gudstjänstrum.

Kommentera denna kyrka...
klicka på en stjärna!
Working...

Recensioner av denna kyrka:

Sortera efter: Relevans DatumBetyg: Bäst betyg Sämst betyg

 • Betyg: 4Jag vet inte vad jag hade väntat mig, men det här var en överraskning! En trevlig sådan! Det här är vad som är kvar av gamla kyrkan och det är koret. Här finns många intressanta detaljer och kyrkan/kapellet används numera både för dop, vigslar och mindre gudstjänster.
  Se bilder med text.
  Skärkinds gamla kyrka/ Skärkinds kapell 10 september 2013 Till höger ser man en medeltida ljusstav Helgonskåp från 1300-talet i mitten Maria med Jesusbarnet Gammalt (medeltida) skåp och den stol som enligt traditionen tillhört biskop Hans Brask Dopfunt från omkring 1200 Kalkmålningar i bakre delen av valvet eget foto

  0 0 2013-09-10 kl. 20:20
 • Betyg: 3Den gamla kyrkan i Skärkind var en av Östergötlands mest intressanta med anor från tidig medeltid och med ett fantastiskt nederländskt altarskåp, donerat eller åtminstone förmedlat av biskop Henrik Tidemansson (död 1500). Altarskåpet står idag i nya kyrkan. När den byggdes 1844 så förblev kyrkogården vid gamla kyrkan och koret behölls som gravkapell, men har också bevarats som gudstjänstrum.Maj 2011.

  0 0 2011-06-27 kl. 05:51

Andra kyrkor i närheten:

De som gillar Skärkinds gamla kyrka gillar även:

   Västra husby kyr...
Söderköping kommun
   Östra Hargs kyrka
Linköping kommun
   Matteus kyrka
Norrköping kommun
   Vårdsbergs kyrka
Linköping kommun
   Drothems kyrka
Söderköping kommun
   Sankta Maria i J...
Linköping kommun

Visa alla kyrkor nära...