Välj kartsajt: kyrkor

Storfors kyrka

3.0 i "vägt snittbetyg" (2)

Storfors kyrka är en kyrka som ligger i Storfors församling i Storfors kommun.

Kommentera denna kyrka...
klicka på en stjärna!
Working...

Recensioner av denna kyrka:

Sortera efter: Relevans Datum Betyg

 • Betyg: 3´Interiören här gör väl ingen människa glad! Det är bara att hoppas att församlingen har ett livaktigt och gott samarbete.´ Så skrev jag efter mitt första besök 2008.
  Tar man sig tid och tittar på detaljer blir omdömet lite ljusare. Glasmålningarna är abstrakta men vackra - men helt anonyma.
  Något jag inte kan förlika mig med är färgsättningen som är ojämn - om den höll sig till bänkarna engelskt rött och grönt med inslag av guld kunde det vara ok - men den förfärliga gulgröna färgen på altarringens delar som går igen i orgels sidor ger mitt estetiska sinne rysningar....f.ö. se bildtext
  Färgvalet kunde varit bättre.... Konstsmidesgallret ´Andens vind´ samt det förgyllda korset över porten är gjorda av Birger Boman Tolv meter i höjd ger rymd men är det inte för grått? Storfors kyrka 15 oktober 2013 eget foto Dopfunt av gotländsk kalksten av stenhuggare Eklund i Visby. Bonad från Alice Lunds ateljé Gobelängen ovanför altaret är av Barbro Nilsson vid Märta Måås- Fjetterströms ateljé Ska de symbolisera evangelisterna? I så fall vem är vem här?

  0 0 2013-10-18 kl. 10:51
 • Betyg: 3Läktarorgel. Jørgensen, Oslo, 1972 (2 man & ped, mekanisk piporgel, 18 st). Ersatte positiv m sex stämmor fr 1958 (Grönlund).

  0 0 2010-05-01 kl. 09:42