Välj kartsajt: kyrkor

Synnerby kyrka

2.8 i "vägt snittbetyg" (4)

Synnerby kyrka är en kyrka som ligger i Ardala församling i Skara kommun. Synnerby kyrka är stängd från och med 1 november 2017.

Kommentera denna kyrka...
klicka på en stjärna!
Working...

Recensioner av denna kyrka:

Sortera efter: Relevans Datum Betyg

 • Betyg: 3En stor och fin kyrka! Jag har varit här nu två gånger på insidan. Jag är jätteglad för att jag har fått komma in i Synnerby men den är något för ny för min smak och det finns för lite information om den gamla kyrka. Det blir bara tre stjärnor. Jag var här idag på återbesök. Kyrkan var låst men det visste jag.Kyrkorummet Synnerby kyrka Predikstolen Timglas Synnerbt gamla kyrka i vapenhuset Kyrkorummet Ett fönster Läktaren Altaret Dopfunten Kyrkorummet Trappan till tronet

  0 0 2018-07-30 kl. 10:14
 • Betyg: 2Mottagandet förtjänar bättre än två stjärnor, där kyrkvärd Hasse med fru öppnade kyrkan och gav en personlig guidning, men kyrkan är tyvärr i dåligt skick och innerputsen flagnar svårt. Viljan tycks inte finnas heller att sätta den i gott stånd, vad det verkade. Tyvärr var alltså Synnerby gamla kyrka en av de absolut sista medeltidskyrkorna som revs i den stora byggvågen på slätten och den nuvarande kyrkan är inte den roligaste, men något borde det gå att göra för att den skall kännas lite mer inbjudande.Interiör juli 2015. Exteriör juli 2015.

  1 0 2015-07-16 kl. 13:06
 • Betyg: 3Den nuvarande kyrkan i Synnerby uppfördes 1905-08. Den gamla medeltida kyrkan revs 1905. Byggnadsmaterialet från den gamla kyrkan användes till den nya. Kyrkan har restaurerats flera gånger under 1900-talet. I kyrkan finns en senmedeltida Sankt Eriksskulptur. Utanför kyrkan står runsten Vg 73, vilken tidigare varit inmurad i medeltidskyrkan. Tyvärr var kyrkan låst vid mitt besök.Runsten Vg 73 vid Synnerby kyrka maj 2002. Foto: Åke Johansson.

  0 0 2013-07-30 kl. 18:35
 • Betyg: 3Citat från boken ´Våra kyrkor´ och kyrkans hemsida:´ Byggd 1905-07 i gotisk stil. Interiör i samma stil. Tidigare fanns en äldre medeltidskyrka.´ Vad ska man säga? Klart som korvspad att en medeltidskyrka är äldre! Men rimligen borde den vackra dopfunten, timglaset och figuren ovanpå predikstolen komma från gamla kyrkan, liksom några andra skulpturer. De öppna mörka takstolarna ger ju rummet sin tidsprägel. Men nog skulle jag vilja veta mer om den här kyrkan.
  Men tusen tack, vaktmästare Kalle som släppte in oss i fyra av ´sina´ kyrkor! Du är guld värd!
  Eget foto Stämningsbild från sakristian I sakristian Eget foto Modell av gamla kyrkan står i vapenhuset Eget foto Effektfull Kristusbild ovanför dopaltaret Dopfunt och dopaltare mycket snyggt! Han håller visst tiden.... Eget foto eget foto eget foto

  0 0 2010-09-11 kl. 23:03