Välj kartsajt: kyrkor

Forsbacka kyrka

3.9 i "vägt snittbetyg" (2)

Forsbacka kyrka är en kyrka som ligger i Valbo församling i Gävle kommun.

Kommentera denna kyrka...
klicka på en stjärna!
Working...

Recensioner av denna kyrka:

Sortera efter: Relevans Datum Betyg

 • Betyg: 4Om utsidan inte är så charmig så blev jag glatt överraskad då jag kom in. Vackra valv i trä och en modern altartavla i många delar utförd i trärelief av Harry W Svensson. Altaret med en framsida av slaggsten i olika mönster och format samt ett mycket vackert altarkrucifix tillv. av Bertil L Berggren, Enskede.Flera gamla inventarier kommer från Hallaryd kyrka i Småland, bl.a. predikstolen(utförd av Mäster Sven Segerwall, Växjö och hans gesäll Johan Ullberg 1731) och målningarna på läktarbröstet.
  Några glasmålningar fanns dock inte i kyrkan.
  Altaret av slaggsten från Forsbacka bruk har ett inmurat dokumentskrin Läktartavlor från Hallaryds kyrka målade av Sven Niclas Berg 1761 Frälsarkransen i storformat Modern altartavla i trärelief från 1963-65 av Harry W Svensson i Fägre Mariestad Gammal predikstol i ny omgivning Litet sidoaltare Eget foto Forsbacka bruks orangeri som användes som kyrka innan den nya blev klar.

  0 0 2011-07-03 kl. 11:10
 • Betyg: 5Överraskande spännande kyrka invigd 1965. Den har en brutal och ovanlig form, lite av båtform möjligen. Interiören präglas av glasmålningar som har en modern karaktär. Jag rekommenderar denna kyrka som en ovanligt lyckad och sevärd funkiskyrka!!

  0 1 2009-06-09 kl. 20:55

Andra kyrkor i närheten:

De som gillar Forsbacka kyrka gillar även:

   Vendels kyrka
Tierp kommun
   Trönö gamla kyrk...
Söderhamn
   Härkeberga kyrka
Härkeberga, Enköping kommun
   Leksands kyrka
Leksand kommun
   Munktorps kyrka
Köping kommun

Visa alla kyrkor nära...