Välj kartsajt: kyrkor

Norra Kyrketorps gamla kyrka

4.0 i "vägt snittbetyg" (4)

Norra Kyrketorps gamla kyrka är en kyrka som ligger i Skultorps församling i Skövde kommun.

Kommentera denna kyrka...
klicka på en stjärna!
Working...

Recensioner av denna kyrka:

Sortera efter: Relevans Datum Betyg

  • Betyg: 4Kyrkan är sällan öppen, men väl värd ett besök även utvändigt. Läget är både ensligt och naturskönt. Här kan man slå sig ner en stund och bara njuta av lugnet och naturen. På kyrkogården finns en gravsten som lockar specialintresserade besökare - ryttmästare Hans Dyrssen avled tydligen på ett datum som inte finns.

    0 0 2024-02-02 kl. 22:07
  • Betyg: 5En helt underbar kyrka på utsidan! Den ligger mysigt och vackert. Men den var låst idag. Jag kommer tillbaka.Klockan En dörr Norra Kyrketorps gamla kyrka Norra Kyrketorps gamla kyrka

    0 0 2019-10-19 kl. 16:08
  • Betyg: 4Norra Kyrketorps gamla kyrka uppfördes på 1100-talet i romansk stil med absid. Kyrkans inredning är huvudsakligen 1700-tal.Norra Kyrketorps gamla kyrka  maj 1989. Foto: Åke Johansson.

    2 0 2012-04-30 kl. 19:41
  • Betyg: 4En romansk kyrka från 1100-talet. I interiören fäster man sig vi det lilla runda korfönstret och den välbevarade triumfbågen. Läktaren som tillkommit i betydligt senare tid bär inte upp någon orgel, möjligen ovisst om någon kan gå upp där. Däremot finns på läktarbröstet en del gamla målningar.
    Dopfunten av romansk typ torde vara från 1200-talet.
    Visst kan man komma in i kyrkan även i september utan att det är gudstjänst! Det är bara att ringa vaktmästaren och avtala tid! Tack Anette och Håkan, ni är guld värda!
    eget foto Foto:Bertil Mattsson Eget foto Putton på predikstolen Läktaren rekmmenderas inte för någon orgel Eget foto Eget foto Eget foto Ganska enkel interiör var är nyckeln? rejäla doningar Dörren var ack så låst!

    3 0 2010-09-08 kl. 21:16

Andra kyrkor i närheten:

De som gillar Norra Kyrketorps gamla kyrka gillar även:

   Varnhems kloster...
Skara kommun
   Kungslena kyrka
Tidaholm kommun
   Skara S:ta Maria...
Skara kommun
   Gökhems kyrka
Falköping kommun
   Husaby kyrka
Götene kommun
   Forshems kyrka
Götene kommun

Visa alla kyrkor nära...