Välj kartsajt: kyrkor

Norra kyrketorps kyrka

3.5 i "vägt snittbetyg" (3)

Norra kyrketorps kyrka är en kyrka som ligger i Skultorps församling i Skövde kommun.

Kommentera denna kyrka...
klicka på en stjärna!
Working...

Recensioner av denna kyrka:

Sortera efter: Relevans Datum Betyg

 • Betyg: 3En stor och fin kyrka. Jag var här idag och kyrkan var öppen. Mycket trevligt! Men var är predikstol? En dörr på väggen som leder till ingenting? Konstigt!Norra kyrketorps nya kyrka Ingången Kyrkorummet Altaret Dopfunten Altaret Altaret Läktaren Dopfunten

  0 0 2014-08-04 kl. 17:18
 • Betyg: 4Norra Kyrketorps nya kyrka uppfördes 1923-25. Arkitekt var Fredrik Falkenberg. Den gamla kyrkan ligger en bit NO om den nya och är mycket sevärd.Norra Kyrketorps nya kyrka maj 1995. Foto: Åke Johansson.

  0 0 2012-09-18 kl. 13:21
 • Betyg: 4Byggd 1925 efter ritning av Fredrik Falkenberg som dock aldrig hann se den färdiga kyrkan innan han dog.
  Kyrkan har en egen stil, framför allt tornet gör den speciell.
  Inuti har man radikalt tagit bort predikstolen som fanns tidigare och ersatt den med en ambo. På predikstolens plats står nu ett piano.
  Altartavla av Gunnar Torhamn, fyra apostlar i nischer på ömse sidor är utförda av Gerda Jungberg i Skultorp. En inte alltför vågad gissning är att Eva Spångberg utfört den lilla gruppen på dopaltaret. Anna-Lisa Odelqvist Kruse har gjort dopbonaden och kanske även antependiet.
  Eget foto Vacker minneslund Textil av Anna-Lisa Odelqvist-Kruse Låten barnen komma till mig..... Här är hela beskrivningen! Altartavla av Gunnar Torhamn antependium från ateljé Licium Trevligt dopaltare Eget foto

  1 0 2009-10-04 kl. 11:53